Доходност чрез отдаване на място за банкомат
Доходност чрез отдаване на място за банкомат
Намалете разходите за управление и поддръжка на мрежата си от банкомати
Инсталиране на банкомат при вас
Инсталиране на банкомат при вас

Клиент

Нашите банкомати са разположени по целия свят и осигуряват сигурен достъп до пари в брой за всички. Искаме да предоставим възможност за избор на плащане и да бъдем на разположение, когато парите в брой са единствената възможност.

Нашата цел е да улесним използването на банкомат Euronet EFT, но може да имате въпроси. По-долу ще намерите някои от най-често задаваните въпроси, както и съвети за това как да бъдете в безопасност на банкомата и няколко полезни блога.

Ако срещнете проблем с някой от нашите банкомати, моля, кликнете върху бутона по-долу, за да се свържете с нашия екип за обслужване на клиенти.

Често задавани въпроси

Разгледайте някои от често задаваните от нас въпроси

Трябва ли да плащам наем за банкомат при мен?

Euronet ще оцени вашата локация и ще ви изготви предложение. За туристически локации със сезонен характер ще ви предложим заплащане на наем в рамките на активните месеци. Това ще даде допълнителна сигурност на вашия бизнес.

Колко свободно място е необходимо за поставяне на банкомат?

Не повече от 1 кв. м.

Колко време отнема инсталацията на банкомат и ще се прекъсне ли работата ми?

Инсталирането на банкомат при вас може да се случи след подписване на договор между двете страни в предварително уговорени срокове. То ще бъде съобразено с вашите изисквания и няма да доведе до прекъсване в работата на управлявания от вас обект.

Ще имам ли задължения и отговорности към банкомата при мен?

От вас ще очакваме да се отнасяте към устройството като добър стопанин. Задължението ви е свързано с предоставяне на електричество към банкомата. Цялата организация и наблюдение и обслужване на даден банкомат се извършва от Euronet и нашите партньори.

Кой следи банкоматът при мен да е зареден с пари?

Euronet следи състоянието на всеки един банкомати в реално време и 24/7 .

Ще пречат ли операциите по поддръжка на банкомата на дейността ми?

Дейностите по зареждане с пари и техническа поддръжка ще са съобразени с изискванията ви. Ние работим с външно монтирани устройства и такива, които се зареждат отпред. Това ни позволява да ги управляваме без да сме зависими от и без да пречим на локацията ви.

Кой трябва да реагира, когато банкоматът не работи?

Euronet следи състоянието на всеки един банкомати в реално време и 24/7 и реагираме своевременно при възникнали проблеми. Ако все пак сте забелязали проблем на банкомата, моля, свържете се с нашия център за обслужване на клиенти и те ще предприемат необходимите действия. Телефонните номера на центъра са +359 244 84266 и 00800 111 3248.

Какви такси начислява Euronet при теглене на пари в брой от банкомат?

Банкоматите на Euronet в България не начискяват допълнителни такси при теглене с карта издадена от българска банка. Таксата при теглене с такава карта се определя и начислява от банката издадел и е заложена предварително в тарифата на всяка банка. Обикновено тя е еднаква при теглене на всеки банкомат в България, който не е собственост на банката издала карата.

При теглене с карта издадена в чужбина, банкоматите на Euronet начисляват такса, която може да варира според вида на използваната карта. Всички такси, които Euronet начислява са ясно описани и показани на екрана на банкомата преди потвърждението за транзакцията от страна картодържателя и са напълно в съответствие с актуализирания Регламент на Европейската национална банка № 924/2009 относно трансграничните такси. Ние сме единственият европейски независим доставчик на банкоматни услуги, който се придържа към тези разпоредби.

Какви карти приемат банкоматите на Euronet?

Банкоматите на Euronet приемат следните карти: всички карти на VISA, в това число VPay, PLUS и Electron; всички карти на MasterCard, в това число Maestro и Cirrus, JSB, CUP/UPI (China Union Pay), AMEX и BCard.

На какъв език мога да бъда обслужен на този банкомат?

Нашите банкомати предлагат обслужване на български, английски, немски, руски, френски, италиански, румънски, гръцки, турски и иврит.

Какви деноминации на банкнотите ще получа при теглене на банкомат на Euronet?

Банкоматите на Euronet работят в България с банкноти от 20 лева и 50 лева.

Какъв е максималният лимит за теглене на пари в брой за една транзакция на банкомати на Еuronet?

Максималната сума за теглене на нашите банкомати е 2000 лева на транзакция.
Моля, имайте предвид, че лимитът за суми за теглене на дневна база или за брой транзакции на ден на банкомати и POS устройства се налага от всяка банка, а не от Euronet. Той може да се различава в зависимост от произхода и вида на картата. Издателят на вашата карти ще може да ви даде повече подробности за това.

Банкоматът не ми даде парите, които поисках да изтегля, но сметката ми е дебитирана. Как да си върна сумата?

Банкоматът е машина и подобни ситуации могат да се случват.
Моля, свържете се с центъра за обслужване на клиенти на Euronet и вашата банка, за да ги уведомите за инцидента. Банката ви и ние ще работим заедно за отстраняване на проблема. Номерата за обслужване на клиенти на Euronet са +359 244 84266 и 00800 111 3248.

Безопасност на банкоматите

Бъдете в безопасност на всеки банкомат с тези полезни съвети

Проверете банкомата

Преди да използвате банкомата, винаги проверявайте дали на машината има някакви необичайни предмети или следи от повреда (напр. Ако има нещо, поставено на четеца на карти)! Ако видите нещо необичайно в банкомата или се появи съобщение за грешка – не използвайте машината.

Бъдете в безопасност, докато сте на банкомата

Застанете на банкомата, така че никой да не може да види вашия ПИН код или колко пари сте изтеглили. Предлагаме да скриете ПИН клавиатурата с ръце, когато въвеждате кода, а преди да вземете парите и картата си се огледайте дали някой застава точно зад вас.

Никога

Никога не представяйте информация на непознат, особено данни за карта, банкова сметка или ПИН, дори ако те твърдят, че работят за банката. Винаги се свързвайте директно с вашата банка или Euronet!

За контакт
Безплатен номер

Търсене