Как бихме се справили ако безкешовите разплащателни системи не сработват?

Как бихме се справили ако безкешовите разплащателни системи не сработват?

Случвало ли ви се е да не успеете да платите покупките си с карта?

Технологиите напредват с всеки изминал ден и нещата, които преди 20 години смятахте за невъзможни – сега са ежедневие. Стигнахме до там, че животът ни стана зависим от технологиите. Какво се случва обаче ако нещо се обърка? Каква е вашата рецепта за излизане от подобна ситуация? Помислете за това … ако цифровите разплащателни системи не сработят, как бихме се справили?

Само си представете, че е петък вечер, работната седмицата е приключила и е време да напазарувате за вечеря и за уикенда. Бързате към супермаркета, за да вземете любими продукти, пълните кошницата, отивате на касата да платите и молите касиера да използвате картата си за разплащането. Той обаче ви казва, че има системна повреда и не можете да платите през ПОС устройството. Бедствие!

Ако това ви се случва за пръв път, вероятно ще си помислите – възможно ли е наистина?

Да, възможно е! Неуспешните разплащания поради срив в системите се случват толкова лесно, колкото телефона ви да спре да работи в ръцете ви. Но не се паникьосвайте, светът още не е свършил … все още можете да използвате пари в брой, нали?

Въпреки че системите за разплащане с карти не сработват в даден момент, то това не означава, че банкоматните системите също не работят… Стигнете до най-близкия АТМ и изтеглете толкова пари, колкото са ви необходими, върнете се и си платете покупките!

Възможно ли е технологиите да се сринат?

През последните няколко месеца системите за разплащане с кредитни и дебитни карти отказаха толкова много пъти в Европа, оставяйки купувачите и търговците на дребно да чакат на касата. Множество клиентите се оплакваха, че терминали отказват картите им. Търговците на дребно не можеха да приемат плащания с карти, което доведе до опашки и спад в продажбите. Както можете да си представите, търговците на дребно, губещи милиони от няколко часа прекъсване на системата, не са никак доволни…

Технологиите се провалят и много хора остават с усещането, че нямат алтернатива … колкото повече разчитаме на технологичния напредък, толкова повече ще ни е трудно, когато нещо се обърка.

Всичко това звучи иронично на фона на последните заглавия в медиите за изграждащото се „безкешово общество“, не мислите ли?

Кешът на помощ!

Нека бъдем честни, кешът е единствената алтернатива на прекъсванията на цифровите платежни системи. Парите в брой са универсални. Могат да се използват навсякъде, от всеки, независимо от възраст, пол или финансово състояние.

Не ни разбирайте погрешно, технологията е удобна, но това удобство е една от причините, поради които някои от нас се предоверяват. Сривът с кредитните карти се случва с лекотата, която някой може безразсъдно да пренебрегне, като разчита само на безконтактната карта, но не и на парите в брой.

Парите все още се използват за по-малки суми и винаги ще бъдат най-бързата и директна форма на плащане. Така кешът поддържа технологиите!

Е, какво е вашето мнение? В брой или с карта? Избирайте разумно!

За контакт
Безплатен номер

Търсене