Банкоматите – услуга, която подпомага бизнес възстановяването

Банкоматите – услуга, която подпомага бизнес възстановяването

Какво е бизнес възстановяване? И по-важното – как можем да ускорим процеса?

Кой можеше да предположи в началото на 2020 г., че в рамките на няколко седмици Европа ще затвори границите си, бизнесите ще спрат работа, а улиците ще останат празни месеци наред? Природата пък се възстанови на места, които преди това бяха пренаселени с туристи.

Ефектът върху местните предприемачи…

COVID-19 промени играта – не само начина ни на живот, но и бизнес стратегиите ни.

Затова смятаме, че е важно да покажем иновациите на местните предприемачи като например какви стъпки са предприели, за да се адаптират към кризата. Тази криза се отрази не само на техните клиенти, но и на цели общности.

COVID-19 принуди собствениците на бизнеси да преосмислят „нормалния“ начин, по който работят, свиквайки с мисълта за промени. За да се приспособяват и успяват, интуитивните хора в бизнеса ще продължават да подлагат под съмнение начина, по който се случват нещата.

Това адаптиране включва използване на онлайн магазини, предлагане на доставки на храни до вратата, виртуални уроци, видео конференции и дори въвеждането на нови политики за подкрепа на ключови служители. Който и вариант да изберат, предприемчивите собственици на бизнеси са намерили начин да се адаптират навреме.

Почти всички предприемачески идеи започват с човек, който вижда възможност и се възползва от нея.

За всяко Airbnb и Uber в процес на създаване има по един доставчик или майстор с малка работилница. В близко бъдеще всички тези предприемачи ще се нуждаят от кеш, за да развият start-up бизнеси. Ще са им необходими и клиенти с пари в брой, за да помогнат на идеите им да растат.

Когато страните започват да излизат от локдаун, ще забележим как много бизнеси навлизат в свой собствен режим на възстановяване.

Фазата на бизнес възстановяването…

„Достъпът до пари в брой е от жизнено важно значение за функционирането на икономиката. Даже и в нормални времена 3/4 от трансакциите на потребителите в Еврозоната са в кеш. Големи страни като Германия, Испания и Италия използват пари в брой в обеми, които са равни или по-високи от средните за Еврозоната. Така кешът остава водещото разплащателно средство за потребителите и е от огромна важност за приобщаването на социално уязвими групи като възрастни и хора с ниски доходи“.

Това коментира Фабио Панета от Европейската централна банка в своя скорошна статия.

По време на етапа на възстановяване някои бизнес модели ще работят добре само с дигитални плащания, но за други няма да е така. Очевидно е, че сега е моментът да бъдем по-пестеливи с бизнес разходите. Важно е да се предложи пълна гама от услуги на клиентите, за да се стимулира потреблението.

Предлагане на платежни услуги…

Чрез поддържането на местни ATM услуги всичко това може да бъде направено!

Съоръженията за дигитални плащания могат да бъдат стъпки, така че обмислете варианта за банкомат, който плаща месечен наем на бизнесите. Това наистина е по-разумната опция особено ако желаете да оползотворите максимално добре търговската си площ. Редовният приход от наем пък ще допринесе за цялостното възстановяване на вашия бизнес.

Кризата, причинена от COVID-19, ни показа как функционира гъвкавата платежна система. Въпреки че разчитаме на дигиталните методи по време на кризата, за всеки собственик на бизнес е важно да осъзнае значението на увеличаването на бизнес приходите. Вярваме, че това може да бъде постигнато само с осигуряването на избор – избор на продукти, избор на услуги и избор на начини за плащане.

За да оцелеят и процъфтяват собствениците на бизнеси след COVID-19, трябва да им дадем шанс да успяват! Това означава да предоставим на тях и клиентите им избор от начини на плащане и удобство.

Възможност за избор на начин на плащане е това, от което се нуждаят бизнесът, клиентите и обществото за възстановяване от COVID-19 кризата. Научете повече за него в този блог.

За повече информация за нашите ATM предложение и възможности за наем, моля, свържете се с нас тук.

За контакт
Безплатен номер

Търсене